ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Σχετικά με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης (εφεξής ΔΙΠΕ Ροδόπης) έχει την έδρα της στην Κομοτηνή και είναι υπεύθυνη για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον νομό της Ροδόπης. Αποτελεί περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (http://www.minedu.gov.gr/), με αποστολή την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής και νομοθεσίας σε επίπεδο πρωτοβάθμιας σχολικής εκπαίδευσης.
Στην περιοχή ευθύνης της ΔΙΠΕ Ροδόπης εντάσσονται εκατόν σαράντα δύο (142) σχολεία. Συγκεκριμένα, στην περιοχή λειτουργούν 75 μειονοτικά δημοτικά σχολεία, 26 δημόσια δημοτικά σχολεία και 41 νηπιαγωγεία, όπου φοιτούν, συνολικά, περίπου 8.500 μαθητές. Οι σχολικές μονάδες εξυπηρετούν έναν νομό με εξέχουσα ιστορική και πολιτισμική σημασία, στο σταυροδρόμι πολιτισμικών, γλωσσικών και εθνοτικών αλληλεπιδράσεων.
Η ΔΙΠΕ Ροδόπης απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών, τακτικών και αναπληρωτών, ενώ διακρίνεται για τον πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό της χαρακτήρα, καθώς στις δομές των μειονοτικών σχολείων η εκπαίδευση είναι δίγλωσση. Στην ΔΙΠΕ Ροδόπης υπηρετούν εννιά διοικητικοί υπάλληλοι και πέντε αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, καθώς και επτά σχολικοί σύμβουλοι υπό τη διεύθυνση του κ. Μαρίνου Κωνσταντινίδη.
Η ΔΙΠΕ Ροδόπης στεγάζεται στον ισόγειο χώρο ενός ιστορικού κτιρίου, που λειτουργούσε ως το Γυμνάσιο Αρρένων Κομοτηνής, το παράρτημα του οποίου σχεδιάστηκε από τον σημαντικό αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό και δόθηκε για χρήση το 1932. Το ιστορικό κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως, διατηρώντας την εξωτερική του όψη και τα στοιχεία σχολικής αρχιτεκτονικής, και στεγάζει τη ΔΙΠΕ Ροδόπης, στον ισόγειο χώρο του. Το κτίριο βρίσκεται στη σημερινή οδό Στ. Κυριακίδη στο κέντρο της πόλης.
Ο ηλεκτρονικός δικτυακός τόπος της ΔΙΠΕ Ροδόπης είναι: http://dipe.rod.gr/index.php

 

 

Read more ...

Скачать бесплатно шаблоны Joomla