ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Ο παιδαγωγικο-μορφωτικός χαρακτήρας των εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Διευθύνσεις Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης, δια των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Ο παιδαγωγικο-μορφωτικός χαρακτήρας των εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής (Αγ. Γεωργίου 22).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1. Ανα-στρέφοντας το «τουριστικό βλέμμα»: μαθητικές εκδρομές και τοπικές  
κοινωνίες
(Βασίλειος Δαλκαβούκης, Επίκουρος Καθηγητής Εθνογραφίας του Ελλαδικού Χώρου, στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης)
2. Ο ρόλος των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις εκπαιδευτικές εκδρομές (Μαρία-Ευθυμία Δούπα, Δάφνη Κυνδελέρου, Νίκος Σαζακλίδης, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Μαρώνειας)
3. Η συμβολή των μύθων της Θράκης στην ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού (Αικατερίνη Μάρκου, Επίκουρος Καθηγήτρια Συγκριτικής Κοινωνιολογίας στον Βαλκανικό χώρο, στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης)

Read more ...

Επιμορφωτική διάλεξη με θέμα «Συναισθηματικότητα και επικοινωνία στο περιβάλλον του εκπαιδευτικού: ανάλυση, τεχνικές και εφαρμογή»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Διευθύνσεις Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης, δια των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων, και με την αρωγή και συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Κομοτηνής και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, διοργανώνουν επιμορφωτική διάλεξη με θέμα «Συναισθηματικότητα και επικοινωνία στο περιβάλλον του εκπαιδευτικού: ανάλυση, τεχνικές και εφαρμογή» με ομιλητή τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Υγειονομικού Κωνσταντίνο Γκοτοσίδη, ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή, Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τμήματος Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, Ειδικού Διαπραγματευτή της ΕΛΑΣ. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής (Σαμοθράκης 12).

Read more ...

Ο Αγώνας του 1821 μέσα από μαθητικές, εικαστικές, ψηφιακές δημιουργίες

Скачать бесплатно шаблоны Joomla