1) Η UNICEF στην Ελλάδα πραγματοποίησε μεγάλη εκστρατεία μέσα από το πανελλήνιο βραβευμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» (https://www.unicef.gr/pr-rights) που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η αφίσα που φιλοτεχνήθηκε το σχολικό έτος 2013-14 από τα παιδιά του 1ου Κλασικού Τμήματος του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, κέρδισε το 2ο βραβείο κατασκευής αφίσας.
Εκπρόσωπος των παιδιών και η νηπιαγωγός κ. Ματούλα Πονηρίδου βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η UNICEF την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 στις 12:00 στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, στην Αθήνα)

2) Στo πλαίσιo συμμετοχής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης στον 4ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Βιβλίων των Εκδόσεων Ψυχογιός, με τίτλο «Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας», οι μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ΄2 τάξης με την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Βράτζια κατέκτησαν την 1η θέση του Διαγωνισμού.

3) Στο θεσμό «Βραβείων Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές» που έχει θεσπίσει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO για το έτος 2014-2015 βραβεύτηκε η νηπιαγωγός Σουλτάνα Τσιγγίδου και το 2016 οι εκπαιδευτικοί Κωστενίδου Ιωάννα και Άννα Μιχαήλ.