ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Βραβείο του 2ου ΔΣ Κομοτηνής

Οι μαθητές της Γ2 τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Στέλλας Μπομποτά κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  « Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους» που υλοποίησε η UNISEFσε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας  γράφοντας ένα παραμύθι με θέμα τη διαφορετικότητα. Το παραμύθι είχε τίτλο «Η Γκριζούπολη και η Χρωματιστή Κουκουβάγια» και απέσπασε το 3ο βραβείο.

 

 

Read more ...

Απονομή ετικέτας ποιότητας

Quality LabelΣτο eTwinning έργο "Digital Learning Team", που υλοποιήθηκε στην Στ΄ Τάξη του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής από την εκπαιδευτικό Μαρίνα Μολλά, απονεμήθηκε ετικέτα ποιότητας.
Στο συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη απονεμηθεί επτά ακόμη ετικέτες ποιότητας στου συνεργάτες του έργου.

Read more ...

Σχολικό Έτος 2015-2016

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων βράβευσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς Ινώ Παπαδοπούλου, δασκάλα του Τμήματος Ένταξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, καθώς και τον Μάρκο Αγαπίδη, δάσκαλο της Δ΄ τάξης του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Λυκείου, για τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποίησαν στην τάξη τους και αφορούσαν στο Προσφυγικό Ζήτημα με τίτλο «Πρόσφυγες με αποσκευή την ελπίδα» και «Μια θάλασσα ψυχές», αντιστοίχως. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2016 στην κεντρική αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσία του Υπουργού κ. Νίκου Φίλη και της πολιτικής ηγεσίας.

Σημειώνεται, επίσης, πως σχολικές μονάδες της ΔΙΠΕ Ροδόπης έχουν διακριθεί και σε διαγωνισμό ρομποτικής.

 

Read more ...

Σχολικό Έτος 2014-2015

1) Η UNICEF στην Ελλάδα πραγματοποίησε μεγάλη εκστρατεία μέσα από το πανελλήνιο βραβευμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» (https://www.unicef.gr/pr-rights) που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η αφίσα που φιλοτεχνήθηκε το σχολικό έτος 2013-14 από τα παιδιά του 1ου Κλασικού Τμήματος του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, κέρδισε το 2ο βραβείο κατασκευής αφίσας.
Εκπρόσωπος των παιδιών και η νηπιαγωγός κ. Ματούλα Πονηρίδου βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η UNICEF την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 στις 12:00 στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, στην Αθήνα)

2) Στo πλαίσιo συμμετοχής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης στον 4ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Βιβλίων των Εκδόσεων Ψυχογιός, με τίτλο «Βιβλιο-τρεχάλα Φιλαναγνωσίας», οι μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ΄2 τάξης με την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Βράτζια κατέκτησαν την 1η θέση του Διαγωνισμού.

3) Στο θεσμό «Βραβείων Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές» που έχει θεσπίσει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO για το έτος 2014-2015 βραβεύτηκε η νηπιαγωγός Σουλτάνα Τσιγγίδου και το 2016 οι εκπαιδευτικοί Κωστενίδου Ιωάννα και Άννα Μιχαήλ.

 

Read more ...

Σχολικό Έτος 2013-2014

Η UNICEF στην Ελλάδα πραγματοποίησε μεγάλη εκστρατεία μέσα από το πανελλήνιο βραβευμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο Πρόγραμμα της UNICEF συμμετείχαν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας μας με δημιουργία αφίσας, συγγραφή παραμυθιού και δημιουργία βιβλίου ή μαθητικής εφημερίδας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 500 σχολεία και 12.000 μαθητές. Η αφίσα που φιλοτεχνήθηκε από τα παιδιά του 1ου ολοημέρου τμήματος του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, σχολικής χρονιάς 2012-13, υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού κ. Ματούλας Πονηρίδου, κέρδισε το 1ο βραβείο κατασκευής αφίσας.
Εκπρόσωπος των παιδιών και η νηπιαγωγός κ. Ματούλα Πονηρίδου βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η UNICEF στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, στην Αθήνα), όπου εκτέθηκαν οι βραβευμένες δημιουργίες των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν.

Read more ...

Скачать бесплатно шаблоны Joomla